U bent hier:
  1. home
  2.  > Ypsilon
  3.  > vrijwilliger bij Ypsilon

Vrijwilliger bij Ypsilon: van betrokkenheid naar actie

Vrijwilligers bij Ypsilon

Wie 'Ypsilon' zegt, zegt ook 'vrijwilligers'. Ypsilon telt er bijna 200. Op deze plek geven we een indruk wie ze zijn en waarom ze actief zijn. Maar ook op welke manier u zich kunt inzetten. Want mensen die begonnen zoals u hebben Ypsilon gemaakt tot wat ze is: niet alleen de grootste, maar ook een van de meest actieve consumentenorganisaties in de psychiatrie. Vrijwilligers zijn de bouwstenen van Ypsilon.

Organisatie van vrijwilligerswerk

De basis van Ypsilon wordt gevormd door de afdelingen in het land, waarbij vrijwilligers de kern vormen. Ypsilon telt 36 regionale groepen die zich bezighouden met zelfhulp, belangenbehartiging en voorlichting. Vrijwilligers kunnen altijd terugvallen op professionele ondersteuning vanuit het landelijk bureau.

Wanneer kunt u iets betekenen?

Vrijwilligers bij Ypsilon spannen zich in voor zaken die het eigen belang of dat van hun zieke naaste overstijgen. Daarom is het van belang dat u voldoende afstand kunt nemen van uw eigen problematiek. Alleen dan kunt u iets betekenen voor andere familieleden. 
Daarnaast verwachten we dat u lid van de vereniging bent of wordt. Alleen zo kunt u zelf ervaren wat Ypsilon te bieden heeft en blijft u geïnformeerd.

Actief worden?

Wilt u actief worden binnen Ypsilon? Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften in de betreffende regio en van uw eigen kwaliteiten en interesses. Een aantal voorbeelden van functies: gespreksleider, belangenbehartiger (individueel/collectief), penningmeester, gastvrouw/-heer, redactielid YN.

Meer informatie 

Neem contact op met het landelijk bureau (T 088 0002120) of meld u hier direct aan als vrijwilliger bij Ypsilon.

Bent u al vrijwilliger?

Klik dan hier om naar intranet voor vrijwilligers te gaan.

sluit venster