U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > voorlichting

Voorlichting

Ypsilon biedt informatie over onderwerpen als psychose, schizofrenie, privacy, wonen, forensische zorg en nog veel meer. Daarnaast geven vrijwilligers van Ypsilon voorlichting aan opleidingen, hulpverleners, scholen, politie, enz.

Informatiemateriaal

Informatie in de vorm van strooifolders, brochure, boeken. Eigen uitgaven en die van anderen bestelt u via de webwinkel.

YN

YN is het  tijdschrift van Ypsilon. Boordevol nieuws, ontwikkelingen, ervaringen, interviews, boekbesprekingen, enz. YN verschijnt 4 x per jaar. Leden krijgen het gratis thuisgestuurd. Hulpverleners en instellingen kunnen zich abonneren.

Ypsbul

Het nieuwsbulletin Ypsbul biedt het nieuws in een notendop. Het houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de zorg, de politiek en in de media. Klik hier om het nieuws te lezen en u aan te melden.

Websites

Ypsilon is erg actief op internet. De website die u momenteel raadpleegt beslaat zo'n 1.000 pagina's en wordt bijna dagelijks aangevuld en geactualiseerd. Daarnaast verleent Ypsilon haar medewerking aan onder meer www.schizofrenie.nl.

Psysalon

Met Psysalon biedt Ypsilon een nieuwe, luchtige vorm van voorlichting aan mensen met psychose en hun familieleden samen. In een serie bijeenkomsten worden (ook ervarings)deskundigen geïnterviewd over steeds een ander thema, waar ook de zaal actief bij wordt betrokken. Klik hier voor meer informatie 

sluit venster