U bent hier:
  1. home
  2.  > Ypsilon
  3.  > organisatie
  4.  > raad van advies

Ypsilon bouwt aan een Raad van Advies

De Raad van Advies is een onafhankelijk klankbord van mensen die in het maatschappelijke veld hun sporen hebben verdiend. Mensen uit alle sectoren van de samenleving, die Ypsilon attenderen op relevante ontwikkelingen en op wie Ypsilon voor advies kan terugvallen.

De Raad adviseert - gevraagd en ongevraagd - de directeur, het bestuur en de ledenraad van de vereniging. Het staat de leden vrij om ook individueel adviezen te geven. Het lidmaatschap van de Raad duurt 2 jaar en kan bij wederzijdse instemming worden verlengd. 

In de Raad van Advies hebben zitting:

Wiepke Cahn

'Zonder Ypsilon geen goede zorg voor de patiënt en zijn familie.'

 

Dr. Wiepke Cahn is psychiater en onderzoeker bij het Hersencentrum UMC Utrecht. 

 

Henk-Willem Klaassen

 

'Mijn missie is dat hulpverleners en naasten meer handvatten krijgen in het triadisch werken.'

Henk-Willem Klaassen is ‘zoon- en broer-van’ en sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Hij schreef in 2014 het boek ‘Bondgenoten’ over hoe familieleden en hulpverleners in de psychiatrie kunnen samenwerken. Sinds 2019 is hij naastenadviseur en trainer bij HVO Querido. Hij deelt met Ysolda Roeters het bedrijf Naast en Betrokken dat tams traint en naasten coacht. 

Ad Kolen

Ad Kolen werd in 1996 lid van Ypsilon, toen zijn zoon de diagnose schizofrenie kreeg. Hij is sindsdien actief (geweest) als voorzitter van de Stichting Familieleden Psychiatrische Patiënten Westelijk Noord-Brabant (FPPWNB), in de regionale afdeling Ypsilon Den Bosch, het samenwerkingsverband Ypsilon Noord-Brabant (later Trialoog), het algemeen bestuur van Ypsilon en in de ledenraad.
Ook was hij  lid van de cliëntenraad van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch, waarvan de laatste 4 jaar als voorzitter.

Michael Milo

 Michael Milo is GZ psycholoog, verandermanager, docent en adviseur in de ggz, partner en verbinder bij E-hulp.

Leandro Novani

  

 'Wat is belangrijk geweest om te kunnen herstellen? De band met mijn familie en vrienden goed houden.' 

Tijdens en na zijn studie aan de HTS kreeg Leandro Novani meerdere psychosen. Belangrijk voor zijn herstel: De band met familie en vrienden, veel bewegen op de sportschool en buiten en de draad stap voor stap weer oppakken. Zijn zoektocht naar een alternatief voor medicatie doet hij samen met lyfestyle behandelaars en familieleden. 'Er zal een dag aanbreken dat er toevallig een slimme en gezonde methode gevonden wordt. Voor familie en gevoelige dé uitkomst!'

Jim van Os

'Ik weet ook als familielid-ervaringsdeskundige dat een sterk Ypsilon noodzakelijk is'

Dr. Jim van Os is psychiater, hoogleraar psychiatrie en bestuurder van het UMC Utrecht. Hij is mede-initiatiefnemer van ‘De Nieuwe GGZ’ en oprichter van PsychoseNet, twee brede ‘multideskundige’ bewegingen van hulpverleners en patiënten en tevens online community’s. In zijn boek ‘De DSM5 Voorbij’, ontwikkelde hij de methode achter de HOI (Herstel Ondersteunende Intake) en de HOB (Herstel Ondersteunende Brief). 

 

Tim Robbe

 

Tim Robbe is advocaat en partner van Aboukir & Robbe Advocaten, aanbestedingsjurist en bestuurlijk adviseur van gemeenten. 

 

 

 

Jules Tielens

'De omgeving van de mens is de medemens' (citaat J.A. Deelder)

 

Jules Tielens is psychiater bij Bij Bramzorgboerderij. Hij is gespecialiseerd in verbindende gespreksvaardigheden bij psychotische mensen. 

 

Wim Veling

 'Vroeg begonnen is een toekomst gewonnen:
 Ypsilon is kraakhelder, krachtig en consequent - een belangrijke partner bij het verbeteren van de zorg rond vroege  psychose.'

Dr. Wim Veling is psychiater bij Universitair Medisch Centrum Groningen en voorzitter van het Netwerk Vroege Psychose.

 

 

 

Inge Wagter

 'Ik wil promoten dat er binnen de psychiatrie dieren ingezte worden als hulpmiddel.'

Inge Wagter, bestuurslid van Anoiksis, werkte jaren als woonbegeleider. Ze heeft HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan en Post-HBO forensische psychiatrie en heeft verschillende cursussen op dit gebied gevolgd. Zij strijdt tegen stigma omtrent psychiatrische patiënten. 'Ik ben er ook mee bezig om dieren als hulpmiddel te promoten binnen de psychiatrie. Zelf heb ik twee katten.' Ze hoopt tegen te gaan dat  mensen geïsoleerd raken. 

Roland van der Post

Roland van der Post

 'Ypsilon moet op vrienden kunnen rekenen.'

 Roland van der Post was 8 jaar lang voorzitter van de stichting Vrienden van Ypsilon.

sluit venster