U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

De Vijfde Dag besteedt lang item aan familieleden in de GGZ

30-05-2012

Het actualiteitenprogramma De Vijfde Dag besteedt donderdag 31 mei 2012 uitgebreid aandacht aan de familieleden van psychiatrische patiënten. Vaak vallen zij buiten de boot, constateren de televisiemakers na gesprekken met patiënten, familieleden zelf en derden. Ypsilon was nauw betrokken bij de totstandkoming van de 20 minuten durende uitzending. De Vijfde Dag wordt uitgezonden vanaf 21.07 uur op Nederland 2 en wordt na de programmering herhaald.

De Vijfde Dag trok een dag op met drie familieleden van psychiatrische patiënten. De GGZ reageert op hun verhalen, alsook Lea Bouwmeester (PvdA). In een initiatiefnota pleit zij ervoor dat bij binnenkomst van een patiënt direct gekeken wordt naar hulpbehoevende naasten. Preventieve hulp is belangrijk om te voorkomen dat ook zij later in de hulpverlening terechtkomen, concluderen de programmamakers. Maar door de bezuinigingen komen juist dat soort voorzieningen in de knel.

Aandacht in de uitzending is er ook voor het sterrensysteem dat het Landelijk Platform GGZ onlangs presenteerde voor het meten van familiebeleid bij instellingen.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster