U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Akkoord over leveringsvoorwaarden GGZ-zorg

29-06-2012

Verhaal halen als je niet volgens de afspraak behandeld bent. Of van tevoren weten waar je aan toe bent. Dat is de meerwaarde van de overeenkomst die afgelopen week in SER -verband is gesloten tussen het Landelijk Platform GGz, zorgkoepel GGZ Nederland en de Consumentenbond. Per 1 juli 2012 worden de Tweezijdige Algemene Leveringsvoorwaarden van kracht waarop clienten en familieleden zich kunnen beroepen. Komt een instelling de afspraken niet na, dan kunnen deze voortaan alsnog worden afgedwongen bij een geschillencommissie of via de rechter. De Leveringsvoorwaarden zijn bindend en gelden voor alle zorginstellingen die aangesloten zijn bij GGZ Nederland, zowel bij kortdurende en langdurige zorgverlening.

Het gesloten akkoord levert nog andere belangrijke winstpunten op. Zo is er in de leveringsvoorwaarden nadrukkelijk aandacht voor de familie. De zorginstelling moet duidelijke afspraken maken met de familie- en/of naastbetrokkenen, bijvoorbeeld over de mate waarin zij betrokken worden bij de zorg. Ook hebben ze recht op informatie over het zorgtraject en wordt vastgelegd welke ondersteuning de familie thuis nodig hebben.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster