U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Trevicta eerste driemaandelijks antipsychoticadepot

28-07-2016

Mensen met schizofrenie hebben sinds 1 juli weer wat meer te kiezen in Nederland. Onder de naam Trevicta is er een toedieningsvorm van antipsychotica bij. Trevicta is beschikbaar als driemaandelijkse injectie met de werkzame stof paliperidon. Trevicta is het eerste antipsychoticum met zo’n lange werking. Het is afgeleid van het al langer bestaande Xeplion, dat eens per maand moet worden toegediend.

Iedere extra keuzemogelijkheid is winst, vindt Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter. ‘De lange werkingstijd van drie maanden kan grote voordelen hebben. Mensen hoeven maar 4 keer per jaar een injectie, die vaak als belastend wordt ervaren. Dat kan de therapietrouw bevorderen.’

De lange werking kan ook nadelig zijn. Bij vervelende bijwerkingen kan minder snel ingegrepen worden. Om die reden wordt Trevicta alleen verstrekt aan patiënten die al een aantal maanden stabiel zijn op Xeplion.

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster