U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Gezocht: Proeftuinen van vraagsturing

28-07-2013

Download de folder!Durft u het aan om échte vraagsturing te realiseren? Het lijkt een bijna provocerende vraag, maar het is ze wel degelijk ernst: 17 cliënten- en familieorganisaties dagen GGZ-instellingen uit om zich op te geven voor een proeftuin. Doel: de zorg -úw zorg, zeggen ze fijntjes in een nieuw ontwikkelde folder- boven de middelmaat uit te tillen. “Een prachtkans voor uw instelling om zich in tijden van financiële krapte te onderscheiden op het vlak van klantvriendelijkheid en innovatie. Bijna uw hele klantengroep biedt aan om mee te denken..” De folder met alle benodigde informatie is te downloaden via http://bit.ly/1aQ3s88. Ypsilon is 1 van de 17 en is trekker van het ambitieuze project.

De oproep is niet alleen rechtstreeks gericht aan professionals, maar ook aan patiënten en hun familieleden zelf. Want bent u niet tevreden over de zorg die aan u of uw naaste wordt geboden? Een beter moment om uw instelling aan te spreken is er niet! Want hoe vaak biedt zo’n beetje de hele cliënten- en familiebeweging zich aan om mee te denken en in proeftuinen te proberen om de zorg echt op een hoger plan te krijgen? Een vorm van zorg die uitgaat van zelfsturing door de cliënt, participatie van familie en gericht zijn op vitaliteit?

Ook voor de instelling is dit het goede moment, constateren de organisaties. Het is immers crisis en een crisis biedt kansen. Dat weten we in de GGZ als geen ander. Dus voor mensen met lef is de tijd nu rijp. Bezuinigingen dwingen GGZ-instellingen om na te denken hoe ze hun zorg gaan inrichten. En al decennia wordt gesproken over meer regie en verantwoordelijkheid voor cliënten, dus is dit niet het moment? Met de deelname kan een hulpverlener het verschil maken en zich in de kijker bij klant, zorgverzekeraar en politiek en vooral: onderscheidende zorg bieden die wordt gewaardeerd door de klant en bekroond kan worden met een ster van het Landelijk Platform GGZ.

Hulpverleners kunnen hun hele instelling of alleen een divisie of afdeling opgeven voor een proeftuin. Er is ruimte voor vijf proeftuinen met elk zijn eigen thema’s. Eén proeftuin richt zich op zorg en begeleiding voor jongeren tot 23 jaar, een tweede op zorg bij crisis en een derde juist op de zorg en het herstel van thuiswonende patiënten. Een vierde proeftuin concentreert zich op een nieuwe zorgonderneming en de laatste op langdurende zorg. Hulpverleners kunnen hun instelling tot uiterlijk 31 augustus opgeven via www.ypsilon.org/proeftuin en kunnen voor vragen terecht bij sterreninvraagsturing@gmail.com. Jacqueline Neijenhuis, projectleider Kwaliteit en Implementatie van Vraagsturing, neemt daarna contact op.

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster