U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Clienten en familie ontevreden over crisiszorg

26-10-2016

Mensen met een psychische crisis en hun naasten zijn niet erg te spreken over de huidige crisisopvang. De bereikbaarheid van instanties is vaak slecht, de wachttijden worden als te lang ervaren, er zijn te weinig bedden en te weinig intensieve thuiszorg. Mensen die een beroep doen op acute zorg, hebben dikwijls het idee dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Bovendien zijn de criteria voor opname of acute zorg thuis niet altijd duidelijk. Dit blijkt uit de monitor ‘Crisiszorg in de GGZ’ van het Landelijk Platform GGz (LPGGz) waarin 335 cliënten en hun naasten hun ervaringen met crisiszorg, nazorg en preventie delen. 

Herstel en kwaliteit van leven zouden leidend moeten zijn in de psychiatrische crisiszorg, aldus het LPGGz waartoe ook Ypsilon behoort. Nu domineren wetten en domeinen waardoor mensen in psychische nood vaak tussen wal en schip belanden. Een aanpak dwars door alle wetten en domeinen heen is hoognodig. 

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster