U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Eerste MIND-actie tegen wachtlijsten groot succes

25-06-2017

Last man standing (Foto Jenny de Jeu)

Zes uur wachten op een paal. Als protest tegen de wachtlijsten in de GGZ. Dat was wat talloze mensen gisteren deden tijdens de MIND-actie Last man standing, onder wie mensen van Ypsilon. De eerste actie van MIND als Landelijk Platform Psychische Gezondheid mag direct een groot succes worden genoemd. De actie zorgde voor een golf van publiciteit, waaronder van de NOS en Hart van Nederland. Ook financieel was het een succes: er werd meer dan 38.000 euro aan donaties overgemaakt, geld dat onder meer wordt gebruikt om de komende tijd acties tegen de wachtlijsten te kunnen intensiveren.

Wachten, wachten, wachten. Dat is helaas nog te vaak de werkelijkheid op dit moment in de GGZ. Meer dan 100 mensen stonden in het Markermeer symbool voor alle mensen op een wachtlijst. Meer dan de helft van de mensen hield het de volle 6 uur uit. Ze trotseerden harde wind, kou en een spatje regen. 

“Het mag ook wel een beetje afzien zijn, want al die mensen op wachtlijsten moet óók afzien. Als je psychische klachten hebt, moet je zo snel mogelijk in behandeling komen. Krijg je die niet, dan zie je dat mensen wegglijden en dan wordt hun probleem steeds groter”, aldus MIND-directeur Marjan ter Avest.

Foto: Jenny de Jeu

 

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster