U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

GGZ-partijen: richting staatssecretaris belangrijke en positieve stap

25-03-2014

Ook de zwaarste groep GGZ-patiënten krijgt toegang tot de nieuwe Wet Langdurige Zorg (Wlz), de opvolger van de AWBZ. Staatssecretaris Van Rijn heeft hiervoor vandaag een brief naar de Kamer toegestuurd. Hij reageert hiermee op een kamerbreed gesteunde motie van CDA en D66 en geeft bovendien gehoor aan een uitdrukkelijke wens van het GGZ-veld, waaronder het Landelijk Platform GGZ (LPGGz) en Ypsilon. Zij hebben de afgelopen periode intensief overleg gehad met de staatssecretaris over de concrete invulling.

In een gezamenlijke verklaring noemen GGZ Nederland, de Federatie Opvang, de RIBW Alliantie en het LPGGZ de ingezette richting van de staatssecretaris ‘een belangrijke en positieve stap’. Zij hebben de afgelopen periode regelmatig met alle betrokken partijen over de positie van de intramurale langdurende GGZ gesproken. Centraal hierin stonden randvoorwaarden als een goede positie van patiënten, continuïteit en kwaliteit van zorg, samenwerking tussen zorgverzekeraars en gemeenten, monitoring en ruimte voor innovatie. In de brief geeft de staatssecretaris het vertrouwen dat aan deze randvoorwaarden met alle partijen op zowel landelijk als regionaal niveau gewerkt gaat worden.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster