U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Schizofreniezorg bestaat wel

19-03-2015

Niet het wetenschappelijke aspect, maar de strijd over adequate behandeling en zorg, zou de boventoon moeten voeren in de discussie over of schizofrenie nu wel of niet bestaat. Althans, dat vindt Ypsilon. ‘En we hebben deze kopstukken in de psychiatrie, samen met al hun collega-hulpverleners hard nodig om wat te doen aan verbetering van de zorg’, aldus Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter.

Ypsilon reageert in een brief op de lancering van de website www.schizofreniebestaatniet.nl, een initiatief van prof.dr. Jim van Os, en de daaropvolgende publicaties in NRC en Trouw, onder anderen van prof.dr. Iris Sommer en prof.dr. René Kahn. Van Os beweert dat het overgrote deel van de mensen met de diagnose schizofrenie herstelt en dat de zorg op dat herstel  toegespitst moet worden. Sommer en Kahn e.a. voeren biologisch bewijs aan en springen in de bres voor de ernstig zieke groep.

Zo oneens zijn ze het niet. In ieder geval niet over het gebrek aan beschikbare en toereikende zorg.
En precies dat punt  is het belangrijkste voor Ypsilon. Discussie is goed, maar sla vooral ook de handen ineen om goede zorg te bevorderen.

Klik hier voor een download-exemplaar van de brief

Interesse in de discussie? Klik hier voor het weblog van de voorzitter

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster