U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

LPGGz slaat bij Kamer alarm over positie patient

19-01-2015

Het Landelijk Platform GGz maakt zich zorgen over de positie van patiënten in het zorgstelsel. Ernstig zorgen. Want de verhoudingen in het stelsel zijn scheef. Zorgverzekeraars worden alleen maar machtiger en de patiënt krijgt het alleen maar moeilijker.. Die waarschuwing gaf directeur Marjan ter Avest van het Landelijk Platform GGz vandaag af aan de Tweede Kamer. De zorginkoop moet transparanter en klantvriendelijker om de zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar te maken

In een speciale hoorzitting gaf Ter Avest aan dat het Platform, waartoe ook Ypsilon behoort, zich laat leiden door 5 vragen: Is er vanuit het perspectief van de patiënt voldoende sturing op kwaliteit? Is de zorg toegankelijk voor alle patiëntengroepen? Is er sprake van keuzevrijheid? Kan de patiënt de rol van kiezende en meebeslissende consument oppakken? En is er binnen het stelsel ruimte voor de innovatie die ons voor ogen staat? Op elk van de vragen kwam Ter Avest tot een sombere conclusie.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster