U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Gemeenten nog lang niet klaar om mensen met GGZ-klachten aan het werk te helpen

18-08-2014

Gemeenten weten nog niet altijd goed vorm te geven aan de ondersteuning van GGZ-cliënten bij het vinden en behouden van werk. Ze hebben geen zicht op het aantal GGZ-cliënten zonder werk. Beleidsmedewerkers geven bovendien aan dat ze te weinig kennis hebben over de problematiek van ggz-cliënten. En dat, terwijl ze hier vanaf 1 januari 2015 in de volle breedte verantwoordelijk voor zijn. Onvoldoende kennis van de doelgroep en het cliëntperspectief speelt hierbij een rol.

Dit blijkt uit de tussenrapportage van het project Open voor Werk van het Landelijk Platform GGz. Dit project onderzoekt wat GGZ-cliënten vinden van de ondersteuning die ze van gemeenten krijgen om werk te vinden en te behouden. Het Platform toetste 24 gemeenten en maar liefst 876 mensen met een psychische kwetsbaarheid werden geïnterviewd.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster