U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Geen strafvervolging ondanks ‘schrijnende’ dood Raymond Westendorp

18-06-2013

Raymond Westendorp heeft onvoldoende adequate medische zorg heeft ontvangen en is te lang onder erbarmelijke omstandigheden is verpleegd. Hoewel ook het Openbaar Ministerie spreekt van een ‘schrijnende’ situatie, heeft het besloten geen strafvervolging in te stellen. Het dossier biedt volgens het OM echter “onvoldoende aanknopingspunten om tot een succesvolle strafrechtelijke vervolging te komen.” Westendorp, die patiënt was van GGZ-instelling Dimence, overleed op 9 augustus 2009 in het ziekenhuis in Deventer. Het Landelijk Platform GGz is teleurgesteld.

In een persbericht zegt het Openbaar Ministerie zich te realiseren dat “deze juridische werkelijkheid niet strookt met de gevoelens van verontwaardiging die in de maatschappij zijn ontstaan, en zeker niet met de gevoelens bij de nabestaanden. De nabestaanden geven aan dat zij tot op de dag van vandaag grote moeite hebben met de communicatie vanuit de zorginstellingen vóór en na het overlijden van hun familielid.” Voor een succesvolle strafrechtelijke vervolging moet het OM hard bewijs overleggen dat Raymond Westendorp is overleden als gevolg van de onvoldoende zorg. Of er moet aangetoond worden dat Westendorp met opzet in hulpeloze toestand is achtergelaten. In het strafrechtelijk onderzoek is de officier tot de conclusie gekomen dat dit bewijs er niet is.

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster