U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Mantelzorgers: kom in actie!

18-06-2013

Mantelzorgorganisatie Mezzo vraagt met de actie ‘Verlichten ipv verplichten’ aandacht voor de behoeften van mantelzorgers. “Want intensief en langdurig voor iemand zorgen kan alleen als je dat op eigen wijze kan doen.” Ypsilon roept u op om mee te doen met actie van Mezzo en op www.mezzo.nl/actie aan te geven wat ú nodig heeft om goed te kunnen zorgen voor uw zorgbehoevende naaste. De actie loopt tot 5 juli.

“Ik heb al meegedaan en gemeld dat de cursus interactievaardigheden ons kan verlichten”, meldt Ypsilonbestuurslid Wies van den Nieuwendijk.

Als de kabinetsplannen doorgaan, krijgen mantelzorgers het zwaar. Want staatssecretaris Van Rijn wil de mantelzorgers weliswaar niet verplichten, maar door alle bezuinigingen op hulp, zorg en begeleiding wordt die vrijwilligheid toch tamelijk verplichtend. En mantelzorgers van psychiatrische patiënten hebben het al zwaarder dan welke categorie dan ook.

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster