U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Landelijk Platform GGz haalt veel binnen met 'bestuurlijk akkoord'

18-06-2012

De stijging van de uitgaven in de GGZ wordt aanzienlijk verminderd. Mar tegelijk is er meer aandacht voor preventie, e-health, nazorg en terugvalpreventie. En ook antistigma krijgt een plek. Het is maar een kleine opsomming van wat het Landelijk Platform GGZ heeft weten binnen te halen in het zogeheten ‘bestuurlijk akkoord’ dat vandaag werd getekend. Vandaag zette het Landelijk Platform GGz samen met zorgaanbieders, beroepsverenigingen, zorgverzekeraars en minister Schippers (VWS) de handtekening onder het akkoord. LPGGz-directeur Marjan ter Avest is blij: “Het is ons gelukt om in deze tijd van bezuinigingen gezamenlijk een grote stap voorwaarts te zetten voor betere zorg en hulpverlening aan GGZ-cliënten.” Vrijdag al gaf de achterban, waaronder Ypsilon, akkoord aan het bereikte resultaat.

Met de GGZ-sector zijn ambities geformuleerd voor een toekomstbestendige en betaalbare geestelijke gezondheidszorg. Ter Avest toont zich vooral verheugd dat in het akkoord de cliënt en familie centraal staan: de zorg wordt zo dicht mogelijk rondom de cliënt georganiseerd. Ziekenhuisbedden maken waar mogelijk plaats voor hulp aan huis en zelfmanagement van mensen worden gestimuleerd; de behandelaar bepaalt samen met de cliënt en de familie hoe de behandeling wordt ingevuld.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster