U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Uniek: patiënt en familie structureel centraal in kwaliteitsstandaarden

18-03-2015

Voor het eerst krijgen patiënten en hun familie structureel een centrale plek bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. Het projectvoorstel 'Een krachtige stem' van het Landelijk Platform GGz dat hieraan moet bijdragen, is door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz goedgekeurd.  

Het project moet de inbreng van het patiënt- en familieperspectief bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden borgen, waarbij goede zorg vanuit het oogpunt van de patiënt wordt beschreven. De rol van patiënten en hun familie wordt hiermee in het ontwikkelproces gelijkwaardig aan die van de behandelaar.

Al vanaf de start kijkt het Netwerk bij subsidievoorstellen of patiënten- en familieorganisaties wel goed betrokken gaan worden. Dat gebeurt ook nadrukkelijk. Zo levert Ypsilon de projectleider voor de ontwikkeling van de richtlijnmodule over Familie, denkt ze met Anoiksis mee over Vroege psychose en is ze gevraagd als voorzitter voor de module Zelfmanagement. Maar met de toekenning nu faciliteert het Netwerk de organisaties ook in achterbanraadplegingen, knelpunteninventarisaties, het bijeen roepen van focusgroepen en de ontwikkeling van bijvoorbeeld patiëntenversies.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster