U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Gezamenlijk akkoord over toekomst GGZ

12-07-2018

Staatssecretaris Paul Blokhuis en 12 partijen uit de ggz en het sociaal domein ondertekenden gisteren gezamenlijke afspraken om de kwaliteit en toegankelijkheid van de ggz te verbeteren.
De partijen, waaronder GGZ Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, maar ook MIND en de RIBW-Alliantie, werken eraan dat ‘er goed naar mensen wordt geluisterd, zij de hulp krijgen die nodig is, afgestemd op hun behoefte en dat deze snel wordt geleverd’.
De afspraken gaan over groei, het tekort aan psychiaters en verpleegkundigen, de vermindering van administratieve lasten, de aanpak van wachtlijsten en de acute zorg.
‘Nu kunnen we aan de slag om de kwaliteit en toegankelijkheid verder te verbeteren’, twitterde Blokhuis enthousiast. De vele reacties op twitter drukken de staatssecretaris op het hart vooral met cliënten zelf te spreken.

‘En met familie en naasten’, voegt Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter daaraan toe. ‘Mooie woorden, maar het gaat om de praktijk. Reken maar dat we er samen met MIND aan zullen trekken om de voor ons belangrijke zaken waar te maken!’

Klik hier voor een samenvatting van het rapport.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster