U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Platform GGz wil snel met minister om tafel

11-02-2015

Het nieuwste plan van minister Schippers rond de zorgwet geeft weinig antwoorden maar roept vooral veel vragen op. Dat is de reactie van het Landelijk Platform GGz op het pakket dat de minister presenteerde om de kosten in de zorg te beteugelen. Het platform, waartoe ook Ypsilon behoort, wil snel met de minister om de tafel om over het voorgenomen beleid in gesprek te gaan.

Het LPGGz ziet in de brief van Schippers veel onderwerpen terug die het de afgelopen periode zelf naar voren heeft gebracht. Zo erkent de minister onder andere het gevaar van risicoselectie door zorgverzekeraars, het ontbreken van transparantie bij de zorginkoop van verzekeraars en het gebrek aan evenwicht in de zorgmarkt en het belang van keuze-informatie voor verzekerden en patiënten. Marjan ter Avest: “Het is goed dat we ons in december tijdens de rondetafelconferentie in de Tweede Kamer expliciet hebben uitgesproken over de kwetsbare positie van mensen met psychische problemen in het zorgstelsel. De brief toont aan dat onze signalen zijn doorgekomen bij het ministerie. Maar of de voorgenomen maatregelen een antwoord op onze zorgen zijn, is nog wel de vraag.”

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster