U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Onderzoek broers en zussen

10-04-2015

Broers en zussen van gehandicapten en chronisch zieken, maken zich grote zorgen over de toekomst van hun familieleden. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Nederlands Jeugdinstituut gisteren presenteerde. Bijna 70 procent van de 100 ondervraagde broers en zussen had zorgen over de toekomst. Broers en zussen voelen zich geïsoleerd en hebben bijna drie keer zoveel kans om problemen te ontwikkelen.

Hoeveel broers en zussen van mensen met een psychotische aandoening er ondervraagd zijn, meldt het onderzoek niet. Maar dat ook zij zorgen hebben, is bij Ypsilon bekend. De vereniging biedt al sinds haar beginjaren steun aan deze groep. Specifieke problemen en zorgen van broers en zussen liggen op verschillend gebied. De verwerking van de soms heftige problemen in de jeugd en puberteit, een gevoel van verwaarlozing, rouw om de vervreemding van de ooit gezonde broer of zus, hoop op herstel, vragen over erfelijkheid, het overnemen van de zorg van ouderwordende ouders.

Het aanbod van Ypsilon om steun te bieden in al deze levensfasen groeit. Kijk hiervoor op www.ypsilon.org/naasten

Het onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut is in te zien via www.nji.nl

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster