U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Ypsilon Suriname viert 20-jarig bestaan

09-03-2018

Met een feestprogramma viert Ypsilon Suriname vandaag dat ze 20 jaar geleden werd opgericht. Het was Juanita Slengard die geïnspireerd door Ypsilonoprichtster Ria van der Heijden terugkeerde naar Suriname om daar een nieuwe stichting op te richten. Tot op de dag van vandaag is Ypsilon Suriname vervolgens actief gebleven.

"Wij blijven na 20 jaar nog steeds duwen en pro deo onze krachten geven om de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg in Suriname enigszins te helpen verbeteren", aldus Joyce Dawson, inmiddels alweer vele jaren de voorzitter van de Surinaamse afdeling. "We blijven waken over de behandeling van de cliënten, informatie verstrekken over de ziektebeelden, medicatie, behandeling, herstel, tips voor de familie, vrienden en cliënten. Wij zullen blijven bijdragen aan meer awareness, verminderen van stigma en bejegening in de ggz voor elke etnische groep en alle psychische aandoeningen, maar wij zullen ook bijdragen aan gezellige activiteiten voor de wellness van de mens", schrijft ze in de uitnodiging.

Als het aan de voorzitter ligt, wordt het feestprogramma van dandaan dan ook een smetltkroes van optredens van verschillende etniciteiten en culturen, waarbij de bezoekers "gekleed mogen zijn in een cultureel klederdracht". 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster