U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Minister komt met alternatief plan voor zorgwet

06-02-2015

Er ligt een nieuw plan van minister Schippers over de Zorgwet. In het plan schetst de VWS-bewindsvrouwe een alternatief voor de eerder voorgestelde beperking van de vrije artsenkeuze. De omstreden budgetpolis, die alleen toegang gaf tot door de zorgverzekeraar geselecteerde specialisten, komt er niet. In plaats daarvan wil Schippers nu zorgverzekeraars stimuleren hun verzekerden korting op hun eigen risico te geven als ze kiezen voor zorgverleners die door de verzekeraar gecontracteerd zijn. Dat betekent dat verzekerden die kiezen voor gecontracteerde zorg minder eigen risico gaan betalen. Het alternatieve plan is nodig nadat de vorige wetswijziging sneuvelde in de Eerste Kamer.

In een eerste reactie zegt het Landelijk Platform GGz met de achterban, de partners in de GGZ en het ministerie te gaan bekijken wat de consequenties zijn van de maatregelen en wat het antwoord zal zijn. Inzet blijft daarbij een toegankelijke en kwalitatief goede zorg voor onze cliënten en naastbetrokkenen.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster