U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Nieuwe brochure Ypsilon over Dubbele Diagnose

04-04-2016

Met een nieuwe (online) brochure vol informatie voor familieleden en naasten van mensen met een Dubbele Diagnose voorziet Ypsilon in een behoefte. Want veel voorlichtingsmateriaal is er niet over de combinatie van een verslaving en een psychotische aandoening, zeker niet voor familie en naasten. Terwijl ‘dubbele diagnose’ een groot en veelvoorkomend probleem is, waar de GGZ nog vaak geen goed antwoord op heeft.

De brochure gaat over de aandoening(en) en het zorgaanbod, maar vooral ook over wat familie kan doen. Over grenzen en verwachtingen, over vragen en steunen. De informatie ondersteunt familieleden en indirect ook patiënt en hulpverlener. Want goed toegeruste familieleden hebben een gunstige invloed op de verslaving én op de psychose.

De brochure is gratis te downloaden voor Ypsilonleden. Tegen betaling is een geprint exemplaar verkrijgbaar via de webwinkel.

Meer lezen? kijk op www.ypsilon.org/dubbele-diagnose

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster