U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Nationale Zorg Nummer gelanceerd

03-11-2015

Gisteren is het Nationale Zorg Nummer gelanceerd. Een aanspreekpunt voor iedereen met vragen of zorgen over zorg, en ondersteuning en participatie. Wie hulp nodig heeft bij het krijgen of behouden van zorg, ondersteuning of bij deelname aan het arbeidsproces, kan met vragen terecht bij het Nationale Zorg Nummer. Het Nationale Zorg Nummer bestaat uit een telefoonnummer 0900 – 23 56 780 en de website nationalezorgnummer.nl.

Omdat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd,  wetten en regels zijn veranderd of mening verschilt met je zorgverlener, zorgverzekeraar of gemeente; krijg je niet altijd de zorg en ondersteuning die nodig of wenselijk is.
Bij het NZN krijgen mensen heldere antwoorden. Daarnaast levert het NZN veel waardevolle kennis en informatie op. Hiermee kunnen alle aangesloten organisaties nog beter de belangen van hun achterban behartigen.

Het Nationale Zorg Nummer is een initiatief van het LandelijkPlatform GGz (waar Ypsilon bij aangesloten is), Ieder(in) en Patiëntenfederatie NPCF. Deze netwerk- en koepelorganisaties behartigen samen met hun partnerorganisaties, de belangen van iedereen die zorg nodig heeft. Zij willen mensen die vastlopen in de zorg weer zo snel mogelijk op weg helpen en misstanden aan de kaak stellen.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster