U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Nieuw! Verbindende gespreksvaardigheden voor familieleden

01-03-2016

Ypsilon breidt haar aanbod uit! Met een workshop en een online brochure over ‘verbindende gespreksvaardigheden voor familieleden’ voorziet Ypsilon in een grote behoefte.

Gebrek aan ziekte-inzicht is vaak een probleem bij mensen met een psychotische aandoening. Het bemoeilijkt het contact en het gesprek met hulpverleners, maar ook met naasten. Een groot pijnpunt, blijkt uit de vele ervaringen van Ypsilonleden.

In de workshop Ziek?Hoezoziek? leren deelnemers technieken en vaardigheden en doen ze praktische oefeningen om in gesprek te blijven met hun familielid zonder ziekte-inzicht. De brochure geeft verdieping, achtergrondinformatie en uitleg over oorzaken en gevolgen van de psychose en van het gebrek aan ziekte-inzicht.

De brochure is gratis te downloaden voor leden. Tegen betaling is een geprint exemplaar verkrijgbaar.
Er zijn workshops op 26 maart en op 18 juni. Klik hier voor de agenda
De workshops worden gegeven door ervaren en (door Jules Tielens) getrainde familieleden. Voor leden  geldt een speciale Ypsilonprijs.

Klik hier voor meer informatie. 

De workshop is gebaseerd op de workshop die psychiater Jules Tielens ontwikkelde voor hulpverleners. Ook zij moeten in gesprek met patiënten zonder ziekte-inzicht. Tielens baseerde zijn methode ‘verbindende gesprekstechniek’ op de LEAP-methode van de Amerikaanse psycholoog Xavier Amador.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster