U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > kinderen-van

Kinderen-van 

Kind-vanDe informatie op deze pagina is bedoeld voor (volwassen) 'kinderen-van'.

Actueel

Training voor KOPP/KOV oktober 2019
Wil jij beter leren omgaan met de beperkingen die je ervaart als kind van ouders met psychische problemen en/of een verslaving (KOPP/KOV) of als broer of zus (brussen) daarvan?
Bij het Steunpunt GGz in Utrecht start begin oktober 2019 een training waarin je onder begeleiding van ervaringsdeskundigen actief aan de slag gaat met de beperkingen die je met een KOPP/KOV of brussen-verleden kan ervaren. Het doel is om je bewust te worden van je lichamelijke en psychische signalen en daarmee aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten in de avond. Meer informatie: klik hier.

Kind van dag zaterdag 2 november 2019
Labyrint-In Perspectief organiseert elk jaar een Kind van Dag. Deze dag is voor nu volwassen KOPP/KOV die in hun kinder- en pubertijd een ouder hadden met psychische problemen en/of een verslaving. Een dag die veel voor je kan betekenen of voor iemand die jij kent. Dit jaar is de dag op zaterdag 2 november in Amersfoort. Het thema is 'Trauma''. 
Meer informatie: klik hier

Contact

Gespreksbijeenkomst

MIND Ypsilon organiseert enkele keren per jaar een bijeenkomst speciaal voor (volwassen) kinderen-van. De laatste bijeenkomst was op 1 juni 2019.
Check regelmatig de agenda voor de activiteiten.Ben je lid van Ypsilon en geregistreerd als kind-van? Dan krijg je automatisch een uitnodiging toegestuurd en is de bijeenkomst gratis. Klik hier om lid te worden.

Digitale gespreksgroep

Per e-mail in gesprek met mensen met dezelfde achtergrond? Dat kan via de digitale gespreksgroep voor kinderen-van. 
Klik hier voor meer informatie.

Trainingen

Speciaal voor familieleden en naastbetrokkenen (én volwassen 'kinderen-van') ontwikkelde Ypsilon de cursus Kom op verhaal: een creatieve schrijf- en herstelcursus waarin u (delen van) uw levensverhaal schrijft met als doel bewustwording en empowerment. 
Meer informatie vindt u hier.

Documentaire Naomi's geheim

Naomi is een meisje van 17 jaar met een moeder die drugsverslaafd is en psychoses heeft. Naomi was 4 jaar toen ze bij haar tante ging wonen. Lange tijd was het een geheim dat haar moeder niet voor haar kon zorgen. Hoe heeft ze haar verleden een plek kunnen geven? En hoe is haar relatie nu met haar moeder?
(winnaar Jury Award IDFA 2016 voor beste korte documentaire) 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor een trailer van de film.

Filmmaker Saskia Gubbels en hoofdpersoon Naomi vertonen de film op scholen, open dagen en in instellingen. Daarna gaan ze in gesprek met het publiek om vragen te beantwoorden van (ervarings)deskundigen, familieleden en betrokkenen.  Neem hiervoor contact op via http://www.saskiagubbels.nl

Film Ship in the sand

Similes, de Belgische zustervereniging van Ypsilon, maakte de film 'Ship in the sand' (Marble Sounds). De film vraagt aandacht voor de positie van KOPP-kinderen, hun kwetsbaarheid en 'scheve' verantwoordelijkheid.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster