U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > kinderen-van

Kinderen-van 

Kind-vanDe informatie op deze pagina is bedoeld voor (volwassen) 'kinderen-van'.

Contact

Gespreksbijeenkomst

MIND Ypsilon organiseert enkele keren per jaar een bijeenkomst speciaal voor (volwassen) kinderen-van. De laatste bijeenkomst was op 27 juni 2020.
Check regelmatig de agenda voor de activiteiten. Ben je lid van Ypsilon en geregistreerd als kind-van? Dan krijg je automatisch een uitnodiging toegestuurd en is de bijeenkomst gratis. Klik hier om lid te worden.

Digitale gespreksgroep

Per e-mail in gesprek met mensen met dezelfde achtergrond? Dat kan via de digitale gespreksgroep voor kinderen-van. 
Klik hier voor meer informatie.

Online platform Met zonder ouders

Voor volwassenen die zijn opgegroeid met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen. Klik hier om naar het platform te gaan.

Trainingen

Speciaal voor familieleden en naastbetrokkenen (én volwassen 'kinderen-van') ontwikkelde Ypsilon de cursus Kom op verhaal: een creatieve schrijf- en herstelcursus waarin u (delen van) uw levensverhaal schrijft met als doel bewustwording en empowerment. 
Meer informatie vindt u hier.

Documentaire Naomi's geheim

Naomi is een meisje van 17 jaar met een moeder die drugsverslaafd is en psychoses heeft. Naomi was 4 jaar toen ze bij haar tante ging wonen. Lange tijd was het een geheim dat haar moeder niet voor haar kon zorgen. Hoe heeft ze haar verleden een plek kunnen geven? En hoe is haar relatie nu met haar moeder?
(winnaar Jury Award IDFA 2016 voor beste korte documentaire) 

 

 

 

 

 

Klik hier voor een trailer van de film.

Filmmaker Saskia Gubbels en hoofdpersoon Naomi vertonen de film op scholen, open dagen en in instellingen. Daarna gaan ze in gesprek met het publiek om vragen te beantwoorden van (ervarings)deskundigen, familieleden en betrokkenen.  Neem hiervoor contact op via http://www.saskiagubbels.nl

Film Ship in the sand

Similes, de Belgische zustervereniging van Ypsilon, maakte de film 'Ship in the sand' (Marble Sounds). De film vraagt aandacht voor de positie van KOPP-kinderen, hun kwetsbaarheid en 'scheve' verantwoordelijkheid.

 

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster