U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > ervaringen

Ervaringen

Door ervaringen met elkaar te delen merk je dat je niet alleen bent en dat er anderen zijn die worstelen met vergelijkbare situaties. Zij kunnen je troosten en tips en adviezen geven over de omgang met je naaste met een psychische kwetsbaarheid. 
Delen van ervaringen kan bij Ypsilon op verschillende manieren: tijdens bijeenkomsten, landelijk of regionaal, of via de mail. Ook kun je je ervaringen kwijt bij de mensen van de telefonische adviesdienst.

Naasten in Kracht

De website Naasten in kracht is er voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via deze website krijg je informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. De informatie is zo algemeen mogelijk zodat zoveel mogelijk naasten er van kunnen profiteren. Je kunt door middel van filters de informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor jou van toepassing zijn. Naasten in Kracht is een initiatief van 9 cliënten- en familieorganisaties in de ggz. 
Ga hier naar Naasten in Kracht.

Oproep: vertel je ervaring

Wil je ook je ervaringen delen op Naasten in Kracht, maar vertel je ze liever dan ze op te schrijven? Dat kan vanaf nu! 
Een team van ervaren naasten luistert naar jouw verhaal en maakt er een ervaringsverhaal van. Het verhaal wordt voor plaatsing aan je voorgelegd. Deze interviewvorm is bedoeld voor wie graag zijn of haar ervaring wil delen, maar vastloopt in het opstellen ervan. Sommige mensen zijn nou eenmaal betere vertellers dan schrijvers. Zo kun je aan iemand je verhaal kwijt èn kun je met jouw ervaring andere naasten helpen.
Meld je aan door een mail te sturen naar rita@hestia-abc.nl. Rita neemt binnen enkele dagen contact met je op om de afspraak in te plannen. Vanzelfsprekend houden we daar in de huidige tijden rekening met de regels van het RIVM. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

Door het vertellen van haar ervaringen kon Sara afstand nemen van de pijnlijke herinneringen. Ze voelde echt iets in zichzelf veranderen.

 

sluit venster