U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > crisis thuis

Het is crisis thuis!

Heeft u een familielid of naaste die in crisis is of dreigt te raken? Deze digitale toolkit biedt u ondersteuning hierbij. Klik op een icoontje om te beginnen.

Mensen die door hun aandoening heel verward, agressief of psychotisch zijn, kunnen onder dwang worden opgenomen in een ggz-instelling. Daar kan de behandeling worden gestart. Met de komst van de Wet verplichte ggz (Wvggz) is het ook mogelijk om thuis dwangbehandeling te krijgen, in de vertrouwde omgeving en met steun van vertrouwde mensen. ‘Thuis’ is immers vaak de beste plek om te herstellen.

Familieleden en naasten zijn dan degenen die in deze zwaarste periode – crisis – voor de patiënt moeten zorgen. Voor jullie, huisgenoten en naasten in de buurt, heeft dat grote gevolgen. Was vroeger de opname soms een moment om tot rust te komen, nu word je gevraagd om een rol te spelen in het bezweren van de crisis. 

De toolkit 'Het is crisis thuis' geeft steun en informatie.

Heb je eigen ervaring met de Wvggz? MIND en Ypsilon horen ze graag via onze Ervaringenmonitor! Zo houden we een vinger aan de pols en kunnen we zaken aankaarten die niet goed lopen.

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

Maak je je zorgen om iemand in je omgeving, maar is er geen sprake van crisis of gevaar? Bel dan het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag via 0800 - 1205. Meer informatie: www.meldpuntzorgwekkendgedrag.nl

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Janssen en de stichting Vrienden van Ypsilon:

                

sluit venster