U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: Online RACT- en resourcegroepencongres 2021

Datum: 25-03-2021

Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie: LocHal, Tilburg

Klik hier voor meer informatie

De afgelopen vijf jaar is er zowel binnen de volwassenenzorg, de jeugdzorg en het sociaal domein ruime ervaring opgedaan met het werken met resourcegroepen. Resourcegroepen slaan nu ook aan bij gemeenten en worden gezien als een belangrijke manier van werken binnen lerende netwerken. Er komt een nieuwe upgrade van het werkboek Resourcegroepen uit in maart 2021 en de eerste resultaten van het landelijk onderzoek, uitgevoerd door het Trimbos-instituut in samenwerking met tien ggz-instellingen in Nederland, zijn veelbelovend. 
 
Kortom, het is weer tijd voor een landelijk congres RACT- & resourcegroepen. Vorig jaar is de editie maart 2020 helaas gecanceld. Het was niet mogelijk om een grootschalig live-evenement te organiseren. Ondanks de voortslepende COVID-19-pandemie willen we heel graag kennis en ervaringen blijven uitwisselen en elkaar op de hoogte houden en inspireren.
 
We gaan het komende jaar een nieuwe poging wagen. Op donderdagmiddag 25 maart 2021 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met de resourcegroepen- en RACT-experts van het eerste uur, het derde landelijke RACT-congres. Het congres is online te volgen en daardoor coronaproof. 
 
Tijdens het congres laten we via een livestream vanuit de LocHal in Tilburg, webcams en van tevoren opgenomen beelden van experts zien wat er de afgelopen jaren bereikt is, worden de eerste tastbare uitkomsten van het landelijk onderzoek gepresenteerden ontdekken we wat ons nog te doen staat. 
 
Deze middag is een uitgelezen kans om kennis en ervaringen uit te wisselen en in gesprek te komen met teams die inmiddels de nodige ervaring hebben opgedaan en andere collega’s uit het land te spreken, waardoor er nieuwe ideeën, plannen, samenwerkingsverbanden en netwerken kunnen ontstaan.
 
Werk je ook binnen een team met RACT-ervaring en/of heb je interesse in deze methodiek? Ga voor meer informatie naar greenmentalhealth.nl of schrijf je alvast in. Aan het te wijzigen programma wordt de laatste hand gelegd.

Accreditatie is nog in aanvraag voor NVvP. VVGN (4 pt), VSR (5 pt), VV&VN (4 pt), Registerplein (5 pt) en SKJ (5 pt) zijn toegekend.

Let op! Deelnemers die over een voucher van het geannuleerde congres in maart 2020 beschikken, krijgen per mail een bewijs van deelname en hoeven zich niet in te schrijven. Terug naar agenda-overzicht
sluit venster