U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Manifestatie: InsideOUT Panorama Fryslân 'een landschap van stemmingen'

Datum: 09-06-2021 t/m 15-08-2021

Locatie: Sluisfabriek Drachten

Klik hier voor meer informatie

Omringd door een geschilderd doek van 37 meter lang en 2,5 meter hoog in een Panorama opstelling, maakt de bezoeker kennis met de belevingswereld van 100 kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Een soundscape met herstellende quotes, maakt de beleving intenser. Daarnaast is er een film waarin deelnemers vertellen over hun ervaring en de betekenis van het werken aan dit project. Het is een kunstproject met een maatschappelijke boodschap: de beeldvorming t.a.v. mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg moet verbeteren en taboes daaromheen doorbroken.

Het project ondersteunt (ex-)cliënten, maar ook hun familieleden/naasten. Het draagt bij aan de waardering van mensen die dagelijks worstelen om in balans te blijven. Het zet schijnwerpers op bijzondere talenten. Bij deze expositie is de mens uit de psychiatrie juist de inspirator.

Samen met Museum Drachten 
Er is een samenwerkingsverband met Museum Dr8888, waar tot en met 27 juni de tentoonstelling Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans is te zien. In deze tentoonstelling is er speciale aandacht voor het werk dat Koopmans maakte tijdens opnames in psychiatrische instellingen. Daarnaast is in het auditorium van het museum Salon van de Panoramisten te zien met werk van onze deelnemers. Zij maakten speciaal voor deze tentoonstelling tientallen schilderijen van een onbekende en inspirerende binnenwereld.  Met beide tentoonstellingen wordt er een blik op de wereld van de psychiatrie geworpen en wordt er gekeken naar de taboes van toen en nu. Kijk voor meer informatie op: www.museumdrachten.nl

Openingstijden Sluisfabriek: woensdag 9 juni tot en met zondag 15 augustus: van 11-17 uur,  groepen op afspraak. 

Adres: Sluisfabriek, Tussendiepen 6, 9206AD Drachten (nabij Philips).

Reserveren verplicht: per mail panoramafriesland@gmail.com.
De geldende coronamaatregelen worden in acht genomen.

Meer informatie: www.panoramafriesland.nl of www.facebook.com/panoramafraneker 
Rommy Soepboer, voorzitter van de Stichting Panorama InsideOUT Fryslân, 06- 5722 9351Terug naar agenda-overzicht
sluit venster