U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > advies en steun

Advies en steun

Naastbetrokkenen van mensen met een psychose kunnen voor advies en steun op tal van manieren terecht bij MIND Ypsilon. Een belangrijke steunpilaar hierin is de landelijke adviesdienst.

De MIND Ypsilon Adviesdienst  is bereikbaar per telefoon en per e-mail

Bel (088) 000 21 20

op werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Mail naar adviesdienst@ypsilon.org

U krijgt binnen 48 uur antwoord

 

Adviesdienst

MIND Ypsilon biedt telefonisch en online  advies. De adviesdienst bestaat uit medewerkers van MIND Ypsilon. Ze kan naar u luisteren, met u meedenken, u adviseren vanuit jarenlange expertise en ervaring.

telefonisch advies
Bel voor de telefonische adviesdienst (088) 000 21 20, bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. De medewerkers op het landelijk bureau bieden u informatie, advies of een luisterend oor. Leden kunnen voor telefonisch advies ook terecht bij de vrijwilligers in de regio.

adviesdienst online
Leg uw vraag per e-mail voor aan een team van experts. De mensen van de adviesdienst online geven meestal binnen 48 uur antwoord. Het team bestaat uit drie vrijwilligers, met elk hun eigen ervaring en werkveld. Uw vraag wordt vertrouwelijk behandeld.
Stel uw vraag via adviesdienst@ypsilon.org

sociaal-juridisch advies
Leden kunnen voor advies of vragen op het gebied van uitkeringen, bewindvoering, verzekeringen en juridische zaken bij MIND Ypsilon terecht.

Bij het Nationaal Zorgnummer kunt u terecht met vragen over zorg, ondersteuning en participatie. Klik hier voor meer informatie.

andere vormen van steun
Behalve de adviesdienst biedt MIND Ypsilon nog veel andere vormen van steun. U kunt terecht bij onze gespreksgroepen (ook per e-mail), terugvallen op gedegen maar goed leesbaar informatiemateriaal en ons tijdschrift YN, u laten bijstaan door een van onze belangenbehartigers of voor gespecialiseerde vragen aankloppen bij de specialisten van het MIND Ypsilon Kennisnetwerk.

sterk, weerbaar, zelfbewust
Dat is niet voor niets de naam van de brochure waarin beschreven staat waarmee MIND Ypsilon u kan helpen om sterker, weerbaar en zelfbewuster te worden ten opzichte van uzelf, uw naaste en uw omgeving.

Leden ontvangen de brochure gratis bij hun lidmaatschap.

Klik hier voor een pdf-bestand van de brochure 'Sterk, weerbaar, zelfbewust'

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster